Zonnepanelen Renesse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Renesse? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met onze vergelijker lees je handige informatie over zonnepanelen kopen in Renesse!

zonnepanelen installateur 4325
 • Een kleiner energiecontract.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Renesse juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.schouwen-duiveland.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Schouwen-Duiveland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Renesse
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Renesse bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5475), dan loopt dit al op tot €1149,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 500.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Renesse liggen tussen om en nabij de €5100 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €652,5 (prijs juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Renesse is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117008€3700 – €4350€410
2297011€5300 – €5600€500
3340016€6025 – €6125€875
4398017€6300 – €6800€930
5462019€6975 – €7275€970
6492021€7675 – €8150€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Renesse achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Renesse bedraagt 3020 kWh. Dit staat voor rond de 11 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 4000 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Renesse?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-renesse

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Renesse vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een uitstekende vakman in de buurt. Verschillende specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Renesse.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Renesse op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een regionaal project (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4325).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!