Zonnepanelen Sirjansland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Sirjansland? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Met de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door zonnepanelenrevolutie.nl vind jij handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Sirjansland!

zonnepanelen installateur 4308
 • Eenvoudig geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4308
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sirjansland juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.schouwen-duiveland.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er ook een handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Schouwen-Duiveland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Sirjansland
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Sirjansland kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra goedkoop een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5225), dan loopt dit al op tot €1097,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 700.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sirjansland zitten vaak tussen de €5200 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €630 (onkosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sirjansland kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118806€3425 – €4350€400
2303011€5275 – €5775€650
3340014€6000 – €6275€725
4406018€6450 – €6650€950
5438019€6950 – €7200€990
6518021€7700 – €7925€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Sirjansland vind je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sirjansland bedraagt 3020 kWh. Dit staat voor plusminus 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Sirjansland?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sirjansland

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sirjansland vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vergelijk jij in een zeer korte periode een uitmuntende leverancier in je postcoderoos. Een aantal adviseurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf duidelijk de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Sirjansland.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €17,50 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sirjansland op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Dan kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 4308).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!