Zonnepanelen Nieuwerkerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Nieuwerkerk? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door onze website check je samengestelde aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nieuwerkerk!

zonnepanelen installateur 4318
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwerkerk juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.schouwen-duiveland.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Schouwen-Duiveland. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde noemen we de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Schouwen-Duiveland zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Nieuwerkerk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Nieuwerkerk kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 700.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nieuwerkerk zitten vaak tussen de €5200 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in zo’n 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €641,25 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Nieuwerkerk bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119908€3475 – €4375€420
2305013€5000 – €5875€675
3333016€6025 – €6075€825
4408018€6475 – €6600€950
5461020€7025 – €7175€1000
6514023€7425 – €8150€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Nieuwerkerk achterhaal je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwerkerk is 3020 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nieuwerkerk?

Puur voor panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwerkerk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Nieuwerkerk vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vergelijk je in een zeer korte periode een erkende aanbieder in je postcodegebied. Verscheidene bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het type huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Nieuwerkerk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €25,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwerkerk op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal project (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4306, 4318).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!