Zonnepanelen Bruinisse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Bruinisse? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij veelzijdige tips aangaande zonnepanelen kopen in Bruinisse!

zonnepanelen installateur 4311
 • Lagere energierekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4311
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bruinisse juli 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.schouwen-duiveland.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Schouwen-Duiveland. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook is er ook een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Schouwen-Duiveland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Bruinisse
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Bruinisse bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5250), dan is jouw winst al €1102,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 500.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bruinisse schommelen tussen de €4500 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen wekt op grofweg 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Powerpeers betaal je hiervoor wel €632,25 (tarieven juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Bruinisse bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3550 – €4400€380
2306013€5250 – €5700€625
3358014€6000 – €6025€800
4410016€6350 – €6775€940
5438020€6975 – €7275€1030
6493022€7650 – €7875€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Bruinisse bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bruinisse bedraagt 3020 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 12 panelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee mensen kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Bruinisse?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bruinisse

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bruinisse vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies jij in enkele stappen een erkende expert in je postcoderoos. Tal van specialisten beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf biedt zo goedzonnepanelen advies in Bruinisse.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bruinisse op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4310, 4311).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!