Zonnepanelen Brouwershaven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Brouwershaven? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Geholpen door zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind je accurate raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Brouwershaven!

zonnepanelen installateur 4318
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Brouwershaven juli 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.schouwen-duiveland.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Schouwen-Duiveland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Brouwershaven
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Brouwershaven kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5375), dan loopt dit al op tot €1128,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 500.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Brouwershaven zitten vaak tussen de €4800 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €643,5 (prijs juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Brouwershaven kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118306€3400 – €4500€430
2281012€5125 – €5800€600
3327016€5900 – €6250€775
4389018€6525 – €6750€920
5445020€6975 – €7250€1030
6520022€7525 – €7900€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Brouwershaven check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brouwershaven is 3020 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Brouwershaven?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-brouwershaven

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Brouwershaven vergelijken? Geholpen door onze stappenplan heb je in een zeer korte periode een uitstekende vakspecialist in je postcoderoos. Een aantal adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Brouwershaven.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (denk aan RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Brouwershaven op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit zonnestroom uit de buurt (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4318).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!