Zonnepanelen Scharendijke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Scharendijke? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker vind jij samengestelde tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Scharendijke!

zonnepanelen installateur 4322
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4322
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Scharendijke juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.schouwen-duiveland.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Schouwen-Duiveland. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Schouwen-Duiveland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Scharendijke
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Scharendijke kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5425), dan profiteer je al van een korting van €1139,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 800.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Scharendijke zitten vaak tussen de €4000 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €648 (prijs juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Scharendijke kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117208€3575 – €4425€400
2306013€5075 – €5875€675
3326015€6025 – €6125€850
4385016€6450 – €6650€880
5468019€7025 – €7150€1010
6481021€7400 – €7900€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Scharendijke tref jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Scharendijke is 3020 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Veel investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Scharendijke?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-scharendijke

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Scharendijke vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind jij in een zeer korte periode een goede vakspecialist in jouw streek. Diverse aanbieders hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de aard van het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Scharendijke.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €30,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Scharendijke op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal project (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4322).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!