Zonnepanelen Dreischor kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Dreischor? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek je handige tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Dreischor!

zonnepanelen installateur 4315
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4315
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dreischor juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.schouwen-duiveland.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Schouwen-Duiveland. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Schouwen-Duiveland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Dreischor
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Dreischor kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een interessante rente een krediet kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5275), dan pak je al €1107,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 750.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Dreischor zitten vaak tussen de €4600 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert circa 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €634,5 (tarieven juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Dreischor kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3400 – €4225€390
2276011€5100 – €5675€575
3331016€6100 – €6225€700
4400017€6550 – €6800€940
5430019€6925 – €7175€980
6493023€7700 – €7800€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Dreischor ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dreischor bedraagt 3020 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Dreischor?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dreischor

Interessante installaties:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Dreischor vergelijken? Door middel van onderstaande tips vind jij in korte tijd een uitstekende aanbieder in je woonplaats. Diverse monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer expliciet jouw woning. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Dreischor.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dreischor op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 4315).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!