Zonnepanelen Burgh-Haamstede kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Burgh-Haamstede? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze tool doorzoek je omvangrijke details m.b.t. zonnepanelen kopen in Burgh-Haamstede!

zonnepanelen installateur 4328
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4328
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Burgh-Haamstede juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.schouwen-duiveland.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €800,00. Ook is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Schouwen-Duiveland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Burgh-Haamstede
Direct zonnepanelen bestellen? In Burgh-Haamstede zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan is het belastingvoordeel al €1160,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Meer dan 650.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Burgh-Haamstede schommelen tussen de €5400 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op plusminus 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en NLE staat dit al gauw gelijk aan €657 (vergoeding juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Burgh-Haamstede bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3600 – €4250€380
2283013€5300 – €5850€675
3339016€5900 – €6175€700
4409017€6425 – €6625€890
5441020€6950 – €7200€960
6504023€7400 – €7875€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Burgh-Haamstede ontdek jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Burgh-Haamstede is 3020 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Burgh-Haamstede?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-burgh-haamstede

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Burgh-Haamstede vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt vind je moeiteloos een professionele specialist in jouw omgeving. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf biedt zo erkend zonnepanelen advies in Burgh-Haamstede.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Burgh-Haamstede op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4328).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!