Zonnepanelen Aalburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Aalburg? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van deze website check jij actuele aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Aalburg!

zonnepanelen installateur 4265
 • Lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4265
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Aalburg juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.aalburg.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Aalburg. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Aalburg kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Aalburg
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Aalburg bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5600), dan pak je al €1176. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 700.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Aalburg fluctueren tussen de €4100 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Nuon betaal je hiervoor wel €659,25 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Aalburg bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3600 – €4225€390
2307013€5150 – €5725€525
3346016€5900 – €6125€825
4384016€6425 – €6625€900
5430019€7100 – €7275€990
6490023€7475 – €8025€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Aalburg ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aalburg is 3620 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 panelen van 290 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Aalburg?

Voor het laten leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-aalburg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Aalburg vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten heb je snel en eenvoudig een uitstekende vakman in jouw omgeving. Tal van aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het type huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Aalburg.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgen er offertes van experts uit de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Aalburg.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Aalburg op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een lokaal project (Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 4265).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente