Zonnepanelen Serooskerke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Serooskerke? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Middels de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze website ontdek jij samengestelde tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Serooskerke!

zonnepanelen installateur 4353
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4353
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Serooskerke april 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.schouwen-duiveland.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Schouwen-Duiveland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Serooskerke
Direct zonnepanelen bestellen? In Serooskerke zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5625), dan pak je al €1181,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,045 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Serooskerke fluctueren tussen de €4400 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en Qurrent betaal je al snel €666 (tarief april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Serooskerke is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3500 – €4475€440
2272011€5000 – €5625€625
3341015€5950 – €6275€775
4405018€6525 – €6800€880
5462020€7050 – €7150€1020
6501023€7575 – €7900€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Serooskerke bekijk jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Serooskerke is 3020 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Serooskerke?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-serooskerke

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Serooskerke vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk je in een zeer korte periode een deskundige aanbieder in je postcodegebied. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Serooskerke.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Serooskerke op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 4327, 4353).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!