Zonnepanelen Noordgouwe kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Noordgouwe? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl vind je bruikbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Noordgouwe!

zonnepanelen installateur 4317
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4317
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordgouwe juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.schouwen-duiveland.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Schouwen-Duiveland. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Schouwen-Duiveland zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Noordgouwe
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Noordgouwe kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5325), dan is het voordeel al €1118,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 750.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Noordgouwe variëren tussen de €4500 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op ongeveer 2840 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €639 (tarief juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Noordgouwe kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3625 – €4200€440
2297013€5125 – €5750€525
3349015€6025 – €6050€775
4405016€6475 – €6625€910
5449020€6925 – €7150€1010
6495021€7650 – €8175€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Noordgouwe tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordgouwe is 3020 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Bijna alle klanten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Noordgouwe?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordgouwe

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Noordgouwe vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten vind jij in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Veel leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Noordgouwe.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Dan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijv. CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €30,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noordgouwe op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Dan mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4317).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!