Zonnepanelen Zierikzee kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Zierikzee? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. D.m.v. krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van deze pagina bekijk je toepasbare raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Zierikzee!

zonnepanelen installateur 4301
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verantwoorde investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4301
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zierikzee april 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.schouwen-duiveland.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Schouwen-Duiveland. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Schouwen-Duiveland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Zierikzee
Direct zonnepanelen bestellen? In Zierikzee bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5150), dan pak je al €1081,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 550.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zierikzee zitten vaak tussen de €4700 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen resulteert in plusminus 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en Pure Energie betaal je al snel €623,25 (prijs april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zierikzee kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118706€3400 – €4325€430
2310013€5275 – €5700€550
3332016€5975 – €6225€700
4394018€6525 – €6800€880
5446019€7075 – €7150€1010
6494023€7625 – €7875€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Zierikzee check je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zierikzee bedraagt 3020 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 panelen van 300 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Zierikzee?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zierikzee

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Zierikzee vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt tref jij binnen enkele minuten een deskundige monteur in je postcodegebied. Verscheidene specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Zierikzee.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgen er offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook certificering (je kunt denken aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zierikzee op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Dan kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 4300, 4301, 4302, 4303).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!