Zonnepanelen Ellemeet kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Ellemeet? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Door middel van krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze vergelijker bekijk jij bruikbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Ellemeet!

zonnepanelen installateur 4325
 • Lagere maandlasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ellemeet juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.schouwen-duiveland.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Schouwen-Duiveland. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Schouwen-Duiveland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ellemeet
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ellemeet kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5450), dan pak je al €1144,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en fluctueert tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 700.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ellemeet variëren tussen de €4500 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pakweg 2890 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €650,25 (prijs juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Ellemeet kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118008€3575 – €4350€430
2281011€5225 – €5700€650
3331014€5925 – €6150€875
4399016€6550 – €6775€910
5463019€7050 – €7250€960
6485022€7550 – €8175€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Ellemeet bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ellemeet bedraagt 3020 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Ellemeet?

Voor PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ellemeet

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Ellemeet vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten heb jij snel en eenvoudig een deskundige installateur in de regio. De meeste monteurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Ellemeet.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan weten wij ook hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar check ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ellemeet op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4323, 4325).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!