Zonnepanelen Woudrichem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Woudrichem? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je praktische gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Woudrichem!

zonnepanelen installateur 4285
 • Een kleiner energiecontract.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4285
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Woudrichem juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.woudrichem.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Woudrichem. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Woudrichem zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Woudrichem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Woudrichem kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan is het voordeel al €1218. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,035 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Woudrichem schommelen tussen de €4400 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2720 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €612 (prijs juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Woudrichem bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3675 – €4225€410
2305013€5200 – €5850€575
3327016€5900 – €6175€875
4416017€6450 – €6700€920
5469019€7050 – €7125€1010
6487023€7650 – €8175€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Woudrichem check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Woudrichem bedraagt 3320 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Woudrichem?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-woudrichem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Woudrichem vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder heb je vandaag nog een uitmuntende specialist in jouw streek. Veel adviseurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de aard van de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Woudrichem.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Woudrichem.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Woudrichem op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Woudrichem, Almkerk, Rijswijk, Giessen, Andel, Uitwijk en Waardhuizen)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 4285).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente