Zonnepanelen Zederik kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Zederik? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Middels een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via onze vergelijker ontdek je toepasbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Zederik!

zonnepanelen installateur 4245
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4245
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zederik juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.zederik.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Zederik. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Zederik kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Zederik
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zederik kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€4675), dan pak je al €981,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,055 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 700.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zederik schommelen tussen de €4500 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2750 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (kosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Zederik bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120406€3400 – €4375€400
2293013€5300 – €5725€525
3332016€6075 – €6125€850
4386018€6525 – €6825€900
5453019€7000 – €7125€980
6486022€7400 – €8125€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Zederik bekijk jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zederik is 3240 kWh. Dit staat voor grofweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Zederik?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zederik

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Zederik vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt heb je in een zeer korte periode een goede vakspecialist in je postcodegebied. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Zederik.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zederik.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Zederik op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het een lokaal project (Lexmond, Ameide, Tienhoven, Meerkerk, Hei- en Boeicop, Leerbroek, Nieuwland)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4243, 4245).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente