Zonnepanelen Oosterland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Oosterland? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Via een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via deze pagina lees je bruikbare details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Oosterland!

zonnepanelen installateur 4307
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4307
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterland juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.schouwen-duiveland.nl lees jij de spelregels in de gemeente Schouwen-Duiveland. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde bestaat er een royale salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Schouwen-Duiveland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Oosterland
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oosterland kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5200), dan is het voordeel al €1092. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 750.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oosterland liggen tussen om en nabij de €5400 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert grofweg 2790 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €627,75 (onkosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Oosterland bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119606€3675 – €4275€410
2310012€5125 – €5675€625
3341016€6100 – €6200€700
4413016€6500 – €6625€900
5446020€6925 – €7175€970
6514022€7525 – €8025€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Oosterland check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterland is 3020 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Oosterland?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Oosterland vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vind jij in korte tijd een uitmuntende monteur in je woonplaats. Tal van monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Oosterland.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Zo is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oosterland op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een project in je eigen buurt (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 4307).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!