Zonnepanelen Noordwelle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Noordwelle? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. deze website tref je uitgebreide adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Noordwelle!

zonnepanelen installateur 4326
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4326
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordwelle juli 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.schouwen-duiveland.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Schouwen-Duiveland. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Schouwen-Duiveland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Noordwelle
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Noordwelle kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5500), dan is het belastingvoordeel al €1155. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 750.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Noordwelle fluctueren tussen de €4900 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €654,75 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Noordwelle kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna doorzoek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3650 – €4300€380
2273011€5075 – €5775€500
3350016€5900 – €6075€875
4393016€6375 – €6850€890
5449019€7000 – €7175€960
6486021€7525 – €7925€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Noordwelle ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordwelle bedraagt 3020 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Noordwelle?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordwelle

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Noordwelle vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vergelijk jij moeiteloos een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Veel bedrijven bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Noordwelle.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook de benodigde certificaten (denk aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noordwelle op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Dan kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4326).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!