Zonnepanelen Lingewaal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Lingewaal? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze tool check jij actuele gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lingewaal!

zonnepanelen installateur 4214
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaal
Postcode4214
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lingewaal april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.lingewaal.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Lingewaal. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Lingewaal zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Lingewaal
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Lingewaal kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4850), dan pak je al €1018,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 550.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lingewaal liggen tussen de €4900 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa plusminus 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €657 (onkosten april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Lingewaal kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117308€3475 – €4450€400
2298012€5000 – €5900€650
3327015€6025 – €6225€700
4404016€6425 – €6725€910
5450019€7025 – €7200€1030
6520021€7575 – €7900€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Lingewaal ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lingewaal bedraagt 3310 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Veel bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Lingewaal?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lingewaal

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Lingewaal vergelijken? Met behulp van onderstaande tips kies jij vandaag nog een deskundige vakman in je postcodegebied. Verschillende adviseurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Lingewaal.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Lingewaal.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lingewaal op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Asperen, Heukelum, Vuren, Herwijnen)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4214).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente