Zonnepanelen Kerkwerve kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Kerkwerve? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels deze website vind je handige details aangaande zonnepanelen kopen in Kerkwerve!

zonnepanelen installateur 4321
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4321
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kerkwerve juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.schouwen-duiveland.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Schouwen-Duiveland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Kerkwerve
Direct zonnepanelen bestellen? In Kerkwerve kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5400), dan is het belastingvoordeel al €1134. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,085

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kerkwerve fluctueren tussen de €4100 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in plusminus 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €645,75 (tarieven juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Kerkwerve bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120007€3425 – €4350€430
2281011€5250 – €5775€675
3338016€6050 – €6025€775
4390018€6400 – €6750€910
5446019€7050 – €7300€1020
6486022€7400 – €8075€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Kerkwerve check je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kerkwerve is 3020 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Kerkwerve?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kerkwerve

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Kerkwerve vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind je in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in de regio. Veel monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf duidelijk de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Kerkwerve.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week volgen er offertes van specialisten uit de regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Kerkwerve op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4321).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!