Zonnepanelen Zonnemaire kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Zonnemaire? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van deze pagina bekijk je waardevolle aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Zonnemaire!

zonnepanelen installateur 4316
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zonnemaire juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.schouwen-duiveland.nl lees jij de spelregels in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Schouwen-Duiveland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Zonnemaire
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zonnemaire kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan is het voordeel al €1113. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 600.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zonnemaire variëren tussen de €5200 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Powerpeers betaal je hiervoor wel €636,75 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zonnemaire bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3525 – €4250€380
2283013€5050 – €5875€525
3348015€6050 – €6075€825
4409016€6500 – €6775€940
5451020€7025 – €7175€990
6494022€7550 – €8000€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Zonnemaire achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zonnemaire is 3020 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Zonnemaire?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zonnemaire

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Zonnemaire vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan tref jij in een zeer korte periode een uitmuntende vakman in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer het soort huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zonnemaire.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €15,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zonnemaire op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 4316).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!