Zonnepanelen Ouwerkerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Ouwerkerk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Middels zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je veelzijdige aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Ouwerkerk!

zonnepanelen installateur 4305
 • Lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4305
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ouwerkerk juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.schouwen-duiveland.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Schouwen-Duiveland. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Schouwen-Duiveland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Ouwerkerk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Ouwerkerk kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5175), dan pak je al €1086,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 750.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ouwerkerk schommelen tussen de €4400 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €625,5 (tarieven juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ouwerkerk bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120106€3500 – €4500€380
2302012€5050 – €5675€525
3320016€6075 – €6275€775
4393017€6375 – €6800€910
5445019€7025 – €7225€960
6488022€7400 – €7975€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Ouwerkerk lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ouwerkerk bedraagt 3020 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De meeste investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Ouwerkerk?

Voor panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ouwerkerk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ouwerkerk vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten tref jij snel en eenvoudig een betrouwbare vakspecialist in je woonplaats. Diverse monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de aard van de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo goedzonnepanelen advies in Ouwerkerk.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook op relevante keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ouwerkerk op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 4305).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!