Zonnepanelen Tijnje kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Tijnje? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Via een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij omvangrijke raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tijnje!

zonnepanelen installateur 8406
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8406
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tijnje mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.opsterland.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Opsterland. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Bovendien is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Opsterland zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Tijnje
Direct zonnepanelen bestellen? In Tijnje zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5900), dan bedraagt dit al €1239. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 800.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tijnje variëren tussen de €5300 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat voor ongeveer 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €623,25 (prijs mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Tijnje bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119208€3625 – €4425€430
2306011€5100 – €5675€500
3358014€5950 – €6050€700
4409016€6350 – €6650€880
5440019€6925 – €7250€1020
6515023€7575 – €7950€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Tijnje bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tijnje bedraagt 2780 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Tijnje?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tijnje

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Tijnje vergelijken? Middels tips van onze adviseurs tref je zonder problemen een professionele aanbieder in de buurt. Tal van bedrijven bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Tijnje.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Daardoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €17,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Tijnje op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een lokaal zonne-energie project (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 8406).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!