Zonnepanelen Ferwerderadiel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Ferwerderadiel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door onze tool vind je handige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Ferwerderadiel!

zonnepanelen installateur 9112
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9112
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ferwerderadiel juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.ferwerderadiel.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Ferwerderadiel. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Ferwerderadiel zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Ferwerderadiel
Direct zonnepanelen bestellen? In Ferwerderadiel kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5225), dan is jouw winst al €1097,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,06 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 650.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ferwerderadiel fluctueren tussen de €4400 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (vergoeding juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Ferwerderadiel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119107€3650 – €4350€410
2282012€5250 – €5850€500
3357014€6100 – €6050€725
4403016€6475 – €6850€940
5441019€6900 – €7225€1000
6504022€7550 – €7975€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Ferwerderadiel check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ferwerderadiel is 2610 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Ferwerderadiel?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ferwerderadiel

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ferwerderadiel vergelijken? Geholpen door onderstaande tips kies jij vandaag nog een uitmuntende expert in de regio. Verschillende installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Ferwerderadiel.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €30,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Ferwerderadiel.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ferwerderadiel op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Bouwstreek, Zuidwest, Wijk 02)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9111, 9112).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente