Zonnepanelen Drachten-Azeven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Drachten-Azeven? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Met een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door deze pagina lees jij handige raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Drachten-Azeven!

zonnepanelen installateur 9207
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9207
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drachten-Azeven februari 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.opsterland.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Opsterland. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Opsterland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Drachten-Azeven
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Drachten-Azeven zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5150), dan profiteer je al van een korting van €1081,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 750.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Drachten-Azeven liggen tussen de €4500 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor grofweg 2900 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €652,5 (vergoeding februari 2024). Door goedkope zonnepanelen in Drachten-Azeven kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120008€3425 – €4225€420
2272013€5000 – €5775€600
3343015€6000 – €6125€775
4416016€6375 – €6750€880
5432019€7075 – €7225€990
6481023€7575 – €7975€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Drachten-Azeven bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drachten-Azeven is 2780 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde klanten installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vind je dunne-film panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Drachten-Azeven?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drachten-azeven

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Drachten-Azeven vergelijken? Via het onderstaande stappenplan vind je vandaag nog een erkende monteur in je postcoderoos. Verscheidene leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Drachten-Azeven.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op de benodigde certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €22,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Drachten-Azeven op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9207).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!