Zonnepanelen Wijnjewoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Wijnjewoude? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van onze vergelijker check jij waardevolle aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Wijnjewoude!

zonnepanelen installateur 9241
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9241
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijnjewoude juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.opsterland.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Opsterland. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook is er de keuze voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Opsterland zijn er verschillende mogelijkheden.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Wijnjewoude
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wijnjewoude zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5500), dan pak je al €1155. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 750.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wijnjewoude liggen tussen de €4200 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €684 (onkosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wijnjewoude bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3625 – €4400€440
2296011€5025 – €5850€550
3328014€5925 – €6275€700
4390018€6400 – €6675€890
5462020€7025 – €7150€960
6519023€7450 – €7800€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Wijnjewoude ontdek je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijnjewoude is 2780 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Wijnjewoude?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijnjewoude

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Wijnjewoude vergelijken? Middels tips van onze adviseurs kies je vandaag nog een deskundige vakspecialist in de regio. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het soort huis. Het type woning (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Wijnjewoude.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn naam, tel. nr. en e-mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €20,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wijnjewoude op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9240, 9241).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!