Zonnepanelen Ameland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ameland? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl check je omvangrijke details m.b.t. zonnepanelen kopen in Ameland!

zonnepanelen installateur 9164
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ameland juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.ameland.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Ameland. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Ameland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Ameland
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ameland kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan is het voordeel al €1076,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,11

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 750.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ameland fluctueren tussen de €4000 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen resulteert in circa 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €654,75 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ameland is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119306€3475 – €4325€410
2279011€5250 – €5800€575
3328014€6050 – €6100€775
4399017€6500 – €6600€950
5450020€7075 – €7300€990
6486022€7450 – €8075€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Ameland vind jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ameland bedraagt 2980 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Ameland?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ameland

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Ameland vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan zoek jij in korte tijd een deskundige vakman in je woonplaats. Diverse bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo goedzonnepanelen advies in Ameland.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €22,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Ameland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ameland op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (Wijk 00)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9164).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!



Alle plaatsen in deze gemeente