Zonnepanelen Gorredijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Gorredijk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Via een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van onze website vind je uitgebreide raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gorredijk!

zonnepanelen installateur 8401
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet het milieu op 1.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8401
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gorredijk mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.opsterland.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Opsterland. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste is er ook een handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Opsterland zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Gorredijk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Gorredijk bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5800), dan profiteer je al van een korting van €1218. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 700.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Gorredijk liggen tussen om en nabij de €5300 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in pakweg 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €614,25 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Gorredijk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117908€3575 – €4200€380
2294013€5075 – €5675€500
3323015€6075 – €6050€825
4407017€6475 – €6600€890
5468020€6975 – €7200€1020
6511023€7575 – €7900€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Gorredijk vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gorredijk is 2780 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Gorredijk?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gorredijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Gorredijk vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten vind je in enkele stappen een uitstekende vakman in de regio. Verschillende monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de aard van het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Gorredijk.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Gorredijk op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 8400, 8401).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!