Zonnepanelen Olterterp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Olterterp? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Via zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door deze website lees je omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Olterterp!

zonnepanelen installateur 9246
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • BTW terugvragen.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9246
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Olterterp augustus 2022

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.opsterland.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Opsterland. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Opsterland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Olterterp
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Olterterp kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens extra voordelig een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5600), dan loopt dit al op tot €1176. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,06 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 500.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Olterterp komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of NLE betaal je daarvoor zo’n €693 (prijs augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in Olterterp kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3700 – €4325€380
2277012€5000 – €5750€675
3358014€5900 – €6050€775
4417016€6300 – €6675€950
5445020€7000 – €7275€1020
6489021€7650 – €8150€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Olterterp check je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Olterterp is 2780 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Olterterp?

Voor PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-olterterp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Olterterp vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder tref je in enkele stappen een erkende vakspecialist in je postcodegebied. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets de aard van de woning. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft dan goedzonnepanelen advies in Olterterp.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Olterterp op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal zonne-energie project (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9246).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!