Zonnepanelen Nij Beets kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Nij Beets? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze tool vind je praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nij Beets!

zonnepanelen installateur 9245
 • Makkelijk geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9245
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nij Beets september 2023

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.opsterland.nl tref jij de spelregels in de gemeente Opsterland. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Opsterland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Nij Beets
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Nij Beets kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5575), dan is het voordeel al €1170,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,05 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Circa een half miljoen woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nij Beets variëren tussen de €5100 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in circa 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of NLE betaal je daarvoor ongeveer €690,75 (prijspeil september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Nij Beets bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119706€3475 – €4250€400
2271013€5225 – €5700€650
3347014€6100 – €6125€750
4419017€6525 – €6625€930
5469019€6900 – €7300€990
6500021€7500 – €7900€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Nij Beets bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nij Beets is 2780 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste klanten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Nij Beets?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nij-beets

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Nij Beets vergelijken? Middels het advies hieronder tref jij in korte tijd een uitmuntende installateur in jouw omgeving. Veel adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Nij Beets.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nij Beets op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9245).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!