Zonnepanelen Langezwaag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Langezwaag? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van onze tool tref je handige raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Langezwaag!

zonnepanelen installateur 8404
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8404
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Langezwaag mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.opsterland.nl bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Opsterland. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Opsterland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Langezwaag
Direct zonnepanelen bestellen? In Langezwaag kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een lage rente een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5850), dan is het voordeel al €1228,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,10

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 750.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Langezwaag zitten vaak tussen de €5100 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (tarief mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Langezwaag bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3675 – €4475€410
2306011€5050 – €5700€600
3326014€6100 – €6150€725
4405018€6350 – €6600€910
5431019€7025 – €7125€990
6508023€7475 – €8175€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Langezwaag vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langezwaag bedraagt 2780 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Langezwaag?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-langezwaag

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Langezwaag vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vergelijk je zonder problemen een uitstekende vakman in jouw streek. Veel aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer het type huis. Het soort huis (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Langezwaag.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Langezwaag op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal project (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Dan kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8404).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!