Zonnepanelen Frieschepalen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Frieschepalen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij waardevolle adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Frieschepalen!

zonnepanelen installateur 9249
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9249
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Frieschepalen mei 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.opsterland.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Opsterland. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Opsterland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Frieschepalen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Frieschepalen zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5675), dan is jouw winst al €1191,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2023. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al ruim 500.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Frieschepalen liggen tussen om en nabij de €5300 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €607,5 (onkosten mei 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Frieschepalen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3450 – €4325€380
2310011€5050 – €5800€575
3332016€6100 – €6150€800
4405018€6350 – €6775€950
5457019€6925 – €7275€1020
6481021€7700 – €8125€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Frieschepalen achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Frieschepalen bedraagt 2780 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 panelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De gemiddelde klanten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Frieschepalen?

Bij het installeren van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-frieschepalen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Frieschepalen vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs zoek je vandaag nog een goede expert in de regio. Verschillende adviseurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het soort woning (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Frieschepalen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Frieschepalen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een project in je eigen buurt (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9249).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!