Zonnepanelen Bakkeveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Bakkeveen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Door het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je bruikbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bakkeveen!

zonnepanelen installateur 9243
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9243
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bakkeveen september 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.opsterland.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Opsterland. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Opsterland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Bakkeveen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bakkeveen kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5525), dan is het belastingvoordeel al €1160,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Pakweg 600.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bakkeveen liggen tussen om en nabij de €5000 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Powerpeers betaal je hiervoor wel €686,25 (onkosten september 2023). Middels goedkope zonnepanelen in Bakkeveen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118208€3550 – €4200€390
2288013€5150 – €5775€600
3355016€5925 – €6225€850
4419018€6475 – €6650€950
5462019€6925 – €7150€1000
6495021€7575 – €8200€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Bakkeveen check je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bakkeveen bedraagt 2780 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Bakkeveen?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bakkeveen

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Bakkeveen vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs vind jij in enkele stappen een professionele installateur in je postcoderoos. Het merendeel van de monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. Het type huis (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Bakkeveen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan nogal wat rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bakkeveen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van panelen in de buurt (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9243).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!