Zonnepanelen Hemrik kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hemrik? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze tool bekijk je handige details aangaande zonnepanelen kopen in Hemrik!

zonnepanelen installateur 8409
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Groene investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8409
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hemrik mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.opsterland.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Opsterland. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook is er nog een royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Opsterland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Hemrik
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Hemrik bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4650), dan pak je al €976,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 550.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hemrik fluctueren tussen de €4400 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2800 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €630 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Hemrik is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118406€3500 – €4375€380
2271013€5075 – €5725€525
3335016€5975 – €6025€850
4398016€6525 – €6725€920
5448019€6950 – €7125€970
6495022€7600 – €8075€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Hemrik ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hemrik is 2780 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Hemrik?

Bij het installeren van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hemrik

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hemrik vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vergelijk je in enkele stappen een deskundige monteur in de buurt. Diverse leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf expliciet het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Hemrik.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hemrik op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 8409).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!