Zonnepanelen Terwispel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Terwispel? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van deze website ontdek jij omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Terwispel!

zonnepanelen installateur 8407
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8407
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Terwispel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.opsterland.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Opsterland. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Opsterland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Terwispel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Terwispel kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan is het voordeel al €966. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 600.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Terwispel variëren tussen de €4500 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert circa 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Pure Energie betaal je al snel €625,5 (tarieven mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Terwispel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119206€3700 – €4375€390
2294011€5225 – €5825€550
3330016€6100 – €6125€875
4394017€6550 – €6800€910
5439020€7025 – €7200€1020
6492023€7550 – €7975€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Terwispel ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Terwispel is 2780 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 10 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Terwispel?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-terwispel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Terwispel vergelijken? Via onderstaande tips vind jij snel en eenvoudig een goede monteur in de buurt. Diverse specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Terwispel.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (voorbeelden zijn VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Terwispel op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is dit een project in je eigen buurt (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8407).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!