Zonnepanelen Jonkerslân kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Jonkerslân? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze website check je accurate informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Jonkerslân!

zonnepanelen installateur 8403
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8403
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jonkerslân mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.opsterland.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Opsterland. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Opsterland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Jonkerslân
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Jonkerslân zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5825), dan bedraagt dit al €1223,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg een half miljoen gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Jonkerslân fluctueren tussen de €4600 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €616,5 (vergoeding mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Jonkerslân bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118006€3400 – €4400€410
2294011€5200 – €5775€525
3356016€6050 – €6200€775
4403018€6375 – €6825€930
5452019€7075 – €7150€1010
6499022€7500 – €8200€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Jonkerslân bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jonkerslân bedraagt 2780 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Jonkerslân?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jonkerslan

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Jonkerslân vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vind je binnen enkele minuten een professionele specialist in jouw omgeving. Tal van adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Jonkerslân.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Jonkerslân op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 8403).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!