Zonnepanelen Ureterp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Ureterp? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze tool doorzoek jij praktische informatie over zonnepanelen kopen in Ureterp!

zonnepanelen installateur 9247
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9247
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ureterp juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.opsterland.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Opsterland. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Opsterland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Ureterp
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Ureterp kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5625), dan is het voordeel al €1181,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 750.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Ureterp schommelen tussen de €4000 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op pakweg 3090 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Oxxio betaal je hiervoor wel €695,25 (kosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ureterp kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3550 – €4300€420
2308013€5275 – €5625€575
3333016€6000 – €6150€850
4380017€6500 – €6750€900
5444020€6950 – €7275€1000
6480021€7600 – €8150€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Ureterp bekijk je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ureterp bedraagt 2780 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ureterp?

Voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ureterp

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Ureterp vergelijken? Dankzij onderstaande tips vergelijk jij in een zeer korte periode een uitmuntende vakman in de regio. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Ureterp.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit uw regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ureterp op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9247).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!