Zonnepanelen Luxwoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Luxwoude? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met onze tool lees je praktische adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Luxwoude!

zonnepanelen installateur 8405
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8405
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Luxwoude mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.opsterland.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Opsterland. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Opsterland kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Luxwoude
Direct zonnepanelen bestellen? In Luxwoude zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5875), dan loopt dit al op tot €1233,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,035 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Meer dan 800.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Luxwoude liggen tussen om en nabij de €5200 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2760 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €621 (vergoeding mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Luxwoude kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3650 – €4350€400
2275013€5050 – €5650€675
3321014€6025 – €6175€825
4409016€6550 – €6600€920
5461019€7000 – €7200€960
6494023€7525 – €8075€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Luxwoude vind je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Luxwoude bedraagt 2780 kWh. Dit staat voor plusminus 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Veel huizenbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Luxwoude?

Voor panelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-luxwoude

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Luxwoude vergelijken? Op basis van onderstaande tips vind je snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in jouw streek. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet het huis. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Luxwoude.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificering (bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Luxwoude op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Friesland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8405).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!