Zonnepanelen Beetsterzwaag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Beetsterzwaag? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van deze website bekijk je accurate informatie over zonnepanelen kopen in Beetsterzwaag!

zonnepanelen installateur 9244
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9244
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beetsterzwaag juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.opsterland.nl doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Opsterland. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Opsterland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Beetsterzwaag
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Beetsterzwaag zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5550), dan bedraagt dit al €1165,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,08

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 500.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beetsterzwaag liggen tussen de €4200 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta of Oxxio betaal je al snel €688,5 (prijspeil juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Beetsterzwaag kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119407€3625 – €4275€440
2297013€5250 – €5775€650
3360016€6025 – €6175€700
4406017€6400 – €6650€920
5431020€7025 – €7125€1030
6497021€7475 – €7850€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Beetsterzwaag lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beetsterzwaag bedraagt 2780 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 10 panelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1825 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh zijn dat er 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Beetsterzwaag?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beetsterzwaag

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Beetsterzwaag vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind je zonder problemen een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Beetsterzwaag.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Beetsterzwaag op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal project (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 9244).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!