Zonnepanelen Lippenhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Lippenhuizen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze website doorzoek jij toepasbare informatie aangaande zonnepanelen kopen in Lippenhuizen!

zonnepanelen installateur 8408
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8408
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lippenhuizen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.opsterland.nl tref jij de spelregels in de gemeente Opsterland. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Opsterland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Lippenhuizen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Lippenhuizen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4625), dan loopt dit al op tot €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,035 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Lippenhuizen zitten vaak tussen de €5400 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €627,75 (vergoeding mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Lippenhuizen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117307€3675 – €4200€400
2274013€5050 – €5800€500
3332016€6050 – €6050€725
4411018€6375 – €6625€880
5470020€6950 – €7225€1020
6492023€7675 – €7925€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Lippenhuizen check je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lippenhuizen is 2780 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3825 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Lippenhuizen?

Voor het plaatsen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lippenhuizen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Lippenhuizen vergelijken? Op basis van onderstaande tips heb je vandaag nog een goede expert in jouw streek. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Lippenhuizen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijv. IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lippenhuizen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Friesland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een regionaal project (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 8408).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!