Zonnepanelen Siegerswoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Siegerswoude? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van zonnepanelenrevolutie.nl tref je praktische gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Siegerswoude!

zonnepanelen installateur 9248
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9248
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Siegerswoude april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.opsterland.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Opsterland. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Opsterland zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Siegerswoude
Direct zonnepanelen bestellen? In Siegerswoude kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,09

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 600.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Siegerswoude zitten vaak tussen de €4600 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op grofweg 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Nuon betaal je daarvoor ongeveer €697,5 (tarief april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Siegerswoude kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117206€3625 – €4275€410
2290013€5300 – €5825€550
3344015€5950 – €6275€800
4403017€6450 – €6800€940
5444020€6900 – €7250€1010
6515021€7450 – €8025€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Siegerswoude tref je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Siegerswoude bedraagt 2780 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Siegerswoude?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-siegerswoude

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Siegerswoude vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref je in korte tijd een uitmuntende vakspecialist in de regio. Diverse monteurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Siegerswoude.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen volgen er offertes van experts die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Opsterland.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Siegerswoude op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Friesland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 9248).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!