Zonnepanelen Bronckhorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Bronckhorst? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met onze tool tref je samengestelde gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bronckhorst!

zonnepanelen installateur 7221
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bronckhorst juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.bronckhorst.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Bronckhorst. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Bronckhorst kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Bronckhorst
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Bronckhorst kan je bijv. gebruik maken van GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5750), dan profiteer je al van een korting van €1207,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 700.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bronckhorst zitten vaak tussen de €5100 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2750 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Bronckhorst kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3425 – €4400€390
2274012€5075 – €5650€650
3354014€6000 – €6025€825
4386016€6325 – €6800€950
5465019€7025 – €7225€1010
6514023€7450 – €7800€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Bronckhorst tref jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bronckhorst is 3290 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 10 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Bronckhorst?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bronckhorst

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Bronckhorst vergelijken? Door middel van onderstaande tips zoek jij snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Veel adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer duidelijk het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Bronckhorst.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bronckhorst op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een project in je eigen buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7220, 7221).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente