Zonnepanelen Zutphen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Zutphen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Via de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl check je actuele raadgeving over zonnepanelen kopen in Zutphen!

zonnepanelen installateur 7201
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7201
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2560 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zutphen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.zutphen.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zutphen. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Zutphen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Zutphen
Direct zonnepanelen bestellen? In Zutphen zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5550), dan is het belastingvoordeel al €1165,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij een half miljoen investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zutphen komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €627,75 (prijspeil mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Zutphen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3550 – €4250€430
2297013€5075 – €5600€650
3320015€5975 – €6100€875
4416016€6350 – €6600€910
5437020€7100 – €7125€1030
6502021€7525 – €8200€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Zutphen zie je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zutphen is 2560 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 panelen van 315 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Zutphen?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zutphen

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Zutphen vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb je in een zeer korte periode een erkende specialist in de regio. Het merendeel van de monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets duidelijk het huis. Het genre huis (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Zutphen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €35,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zutphen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zutphen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een lokaal project (Centrum – De Hoven, Waterkwartier, Noordveen, Zuidwijken, Leesten, Warnsveld)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 7200, 7201, 7202, 7203, 7204, 7205, 7206, 7207, 7233).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente