Zonnepanelen Hoog-Keppel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Hoog-Keppel? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van deze pagina bekijk jij samengestelde details over zonnepanelen kopen in Hoog-Keppel!

zonnepanelen installateur 6997
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6997
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoog-Keppel mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.bronckhorst.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Bronckhorst. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Bronckhorst kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hoog-Keppel
Direct zonnepanelen bestellen? In Hoog-Keppel kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5625), dan pak je al €1181,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim 500.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hoog-Keppel variëren tussen de €4500 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen mondt uit in om en nabij 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €686,25 (prijs mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hoog-Keppel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3625 – €4500€440
2284011€5000 – €5725€525
3326015€6025 – €6025€825
4381017€6450 – €6775€880
5444019€6925 – €7175€1020
6499023€7450 – €7900€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Hoog-Keppel bekijk je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoog-Keppel bedraagt 3290 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Hoog-Keppel?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoog-keppel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hoog-Keppel vergelijken? Op basis van onderstaande tips vergelijk je moeiteloos een betrouwbare installateur in de regio. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer duidelijk de woning. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Hoog-Keppel.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hoog-Keppel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6997).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!