Zonnepanelen Laag-Keppel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Laag-Keppel? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via deze pagina ontdek je samengestelde adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Laag-Keppel!

zonnepanelen installateur 6998
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode6998
Netnummer0314 (+31314)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Laag-Keppel mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.bronckhorst.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Bronckhorst. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Bronckhorst kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Laag-Keppel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Laag-Keppel kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5650), dan pak je al €1186,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 800.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Laag-Keppel fluctueren tussen de €4000 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor ongeveer 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €688,5 (prijspeil mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Laag-Keppel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120506€3475 – €4475€380
2305011€5075 – €5900€650
3322014€6075 – €6175€750
4386016€6375 – €6850€940
5431019€6925 – €7250€960
6486021€7475 – €7875€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Laag-Keppel bekijk je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Laag-Keppel is 3290 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Laag-Keppel?

Tijdens de montage van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-laag-keppel

Veel gekozen merken:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Laag-Keppel vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten heb je zonder problemen een betrouwbare vakman in de regio. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets duidelijk het huis. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan relevant zonnepanelen advies in Laag-Keppel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Laag-Keppel op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6998).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!