Zonnepanelen Vierakker kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Vierakker? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Op basis van krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Wegens gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze website check je veelzijdige aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vierakker!

zonnepanelen installateur 7233
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7233
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vierakker mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.bronckhorst.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bronckhorst. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Bronckhorst kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Vierakker
Direct zonnepanelen bestellen? In Vierakker bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4650), dan is het belastingvoordeel al €976,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Grofweg 600.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Vierakker komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat voor zo’n 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Oxxio betaal je al snel €652,5 (vergoeding mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Vierakker kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117007€3450 – €4325€440
2303012€5050 – €5850€600
3326014€6100 – €6025€725
4385016€6300 – €6775€920
5460019€6950 – €7225€1030
6512022€7700 – €7875€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Vierakker check jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vierakker is 3290 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Vierakker?

Voor panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vierakker

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Vierakker vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vergelijk je in enkele stappen een uitmuntende leverancier in jouw omgeving. Het merendeel van de aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Vierakker.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vierakker op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een project in je eigen buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7233).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!