Zonnepanelen Toldijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Toldijk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Via zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van onze tool doorzoek je handige info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Toldijk!

zonnepanelen installateur 7227
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Los van de energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7227
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Toldijk mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.bronckhorst.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Bronckhorst. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Bronckhorst zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Toldijk
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Toldijk zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan profiteer je al van een korting van €966. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,055 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 600.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Toldijk variëren tussen de €4800 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €648 (tarieven mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Toldijk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119206€3475 – €4200€400
2304011€5125 – €5625€650
3338015€6000 – €6050€700
4397017€6425 – €6625€890
5434020€7100 – €7300€1010
6484021€7675 – €8200€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Toldijk check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Toldijk bedraagt 3290 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Toldijk?

Puur voor panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-toldijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Toldijk vergelijken? Door de uitleg die hierna komt heb je in een zeer korte periode een betrouwbare installateur in je postcoderoos. Het merendeel van de aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de eigenschappen van het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Toldijk.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Nadien verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €22,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Toldijk op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een project in je eigen buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 7227).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!