Zonnepanelen Rha kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Rha? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van dalende kosten, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met zonnepanelenrevolutie.nl vind je bruikbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Rha!

zonnepanelen installateur 7224
 • Lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7224
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rha mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.bronckhorst.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Bronckhorst. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Bronckhorst kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Rha
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Rha zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5850), dan profiteer je al van een korting van €1228,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Rha liggen tussen de €4700 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor om en nabij 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €641,25 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Rha kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3625 – €4325€380
2278011€5075 – €5700€625
3332016€5975 – €6125€700
4392018€6400 – €6800€930
5455019€6900 – €7225€960
6491021€7600 – €8075€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Rha achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rha bedraagt 3290 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Rha?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rha

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Rha vergelijken? Dankzij het advies hieronder kies je binnen enkele minuten een uitmuntende installateur in je postcodegebied. Tal van specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Rha.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook de benodigde certificaten (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Rha op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een project in je eigen buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7224).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!