Zonnepanelen Keijenborg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Keijenborg? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Met de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze vergelijker ontdek jij toepasbare gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Keijenborg!

zonnepanelen installateur 7256
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7256
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Keijenborg mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.bronckhorst.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bronckhorst. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Bronckhorst zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Keijenborg
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Keijenborg kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4800), dan profiteer je al van een korting van €1008. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 650.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Keijenborg liggen tussen om en nabij de €4000 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen resulteert in om en nabij 2960 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Oxxio betaal je al snel €666 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Keijenborg bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118206€3600 – €4400€380
2283013€5100 – €5700€600
3324015€5900 – €6250€850
4387016€6450 – €6600€890
5434019€7000 – €7250€980
6518021€7575 – €7825€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Keijenborg tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Keijenborg bedraagt 3290 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste mensen kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Keijenborg?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-keijenborg

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Keijenborg vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vind jij binnen enkele minuten een uitstekende expert in jouw streek. Tal van adviseurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Keijenborg.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €40,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Keijenborg op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7256).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!