Zonnepanelen Oost Gelre kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Oost Gelre? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Door innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Oost Gelre!

zonnepanelen installateur 7136
 • Lagere maandlasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7136
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oost Gelre juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.oostgelre.nl ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Oost Gelre. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Oost Gelre zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Oost Gelre
Direct zonnepanelen bestellen? In Oost Gelre kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5150), dan is het voordeel al €1081,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,06 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 500.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Oost Gelre liggen tussen de €4600 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pakweg 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €684 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Oost Gelre is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118706€3400 – €4375€410
2297011€5125 – €5775€550
3333015€5950 – €6250€750
4416016€6475 – €6725€950
5436020€6975 – €7250€980
6488022€7625 – €8100€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Oost Gelre check je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oost Gelre bedraagt 3070 kWh. Dit staat voor pakweg 12 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Oost Gelre?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oost-gelre

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oost Gelre vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten vergelijk je zonder problemen een uitmuntende leverancier in de buurt. Een aantal monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft dan erkend zonnepanelen advies in Oost Gelre.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €25,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oost Gelre.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oost Gelre op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Lichtenvoorde, Harreveld, Zieuwewnt, Lievelde, Vragender, Groenlo, Marienvelde)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 7136).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente