Zonnepanelen Steenderen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Steenderen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door deze website lees je omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Steenderen!

zonnepanelen installateur 7221
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Steenderen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.bronckhorst.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bronckhorst. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Bronckhorst zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Steenderen
Direct zonnepanelen bestellen? In Steenderen kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5800), dan bedraagt dit al €1218. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 550.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Steenderen zitten vaak tussen de €4000 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €636,75 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Steenderen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119707€3650 – €4450€390
2284013€5125 – €5600€550
3332016€5950 – €6200€750
4403016€6550 – €6650€910
5452019€7050 – €7150€990
6520023€7500 – €8150€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Steenderen tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Steenderen bedraagt 3290 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Steenderen?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-steenderen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Steenderen vergelijken? Via het advies hieronder zoek je zonder problemen een deskundige monteur in de regio. Het merendeel van de aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf duidelijk het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan relevant zonnepanelen advies in Steenderen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, tel. nr. en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €17,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Bronckhorst.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Steenderen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Hengelo, Zelhem, Vorden, Steenderen, Hummelo en Keppel)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 7220, 7221).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!